Dagboek

Wat ik heb ontdekt…

huwelijk-41

Het is weer vrijdag.

Haar mond is waar het hele werk om draait: uit 2 gezichten die naar beneden kijken spat opeens een mond die zo sensueel geschilderd is door Petrus Christus -en leerlingen-dat de belofte van het voorgenomen huwelijk hierin besloten ligt. Deze mond heeft me deze week, terugrekenend minstens 14 uur gekost. 20 cm breedte waarin ik me probeer te houden aan de afmetingen van het schilderij, maar deze mond is een totaal eigen interpretatie geworden omdat ook P.C. heeft zitten rommelen en klooien in het origineel.

mond

Waar P.C. ook gerommeld heeft, is de kraag van de man. Logisch kijkend klopt ie niet. Ik heb hem dus naar eigen inzicht en logica weergegeven…

kraag

Het is een jong meisje, de eigenaresse van deze mond, maar ze is berekenend en ze heeft een binnenpretje. Het zal het aloude thema zijn: vrouwen en juwelen…

parels

Alleen nog maar de parels op haar muts.