Dagboek

Papier versus Open Art

couzijnvanleeuwen_8062134.jpg

Dit is een bewogen foto van een werk van Couzijn van Leeuwen. Het was te zien op de Papierbiënnale in Apeldoorn die het afgelopen weekeinde werd afgesloten. De foto is haastig genomen, dus eigenlijk zie je niets, maar het was toch echt een tintelend werk. Alles is van papier, karton. Aan elkaar geniet, met plakband aan elkaar geplakt, met plaksel verlijmd. Het brengt je even naar zo’n oud Indisch echtpaar, of zeventiende eeuwse praal, kortom, het hele werk getuigt van vindingrijkheid en plezier. Wat een genot.

De dag ervoor bezocht ik de Open Art FAir in Utrecht.  Kunst en geld, kunst en handel, kunst en ruimte, kunst en die tinteling: alles stond daar ter discussie. Eén galerie, twee kunstenaars die me gelukkig maakten: Cosmin Moldavan en Anna Verrijt werden door Art Lease/Contemporary Art Utrecht vertegenwoordigd. Mooi gepresenteerd, fijn werk. http://www.artlease.nl

Een ‘algemeen hoog niveau’ wil niet zeggen dat je niet doodvermoeid de beurshallen uitrolt, op zoek naar een werkelijke tinteling.