Dagboek

Happinez

dscf0004.JPG

Drie december pas zou de nieuwe Happinez uitkomen. Dus wat een onverwachte verassing toen er vanochtend een exemplaar op de deurmat lag. Ik beken: heb mijn jas uitgegooid, boodschappen laten staan en ter plekke het plastic eraf gegrisd. En meteen bladeren. Direct lichte paniek : eerst zien dan geloven dus ik bladerde me suf helemaal naar het einde van het blad. Pagina 174. En toen moest ik even zitten want het was mooi en o.k. en eervol.
Dit is het toch wel lang verwachte artikel. Themanummer Overgave. En, zo las ik ook, Inez van Oord haar laatste nummer als hoofdredactrice. Terwijl zij nu het gezicht bepaalt van het blad -wat zij voor heeft op alle Linda’s en andere namen ging het bij haar om het blád-. Goed van haar zich nu terug te trekken.
Natuurlijk heb ik met mijn valkogen meteen de afbeeldingen gescreend : het werk Hand Cancel Please staat er -hoewel uitgesneden- prachtig op, en ook Luisteren, -ook uitgesneden- doet het op z’n glossy’s vooral indringend (contrast te hoog). Maar Eva Maria, helaas, is teveel overbelicht. Mooie nuances zijn wat afgevlakt en daardoor minder sprekend. Zo ook de Vogelvrouw. Te hard van toon, jammer jammer. Het blijft een heel lastige opgave: afbeeldingen van schilderijen goed weergeven. Ik heb het bewust aan de redactie overgelaten.

Omdat er al weer tijd overheen is gegaan ben ik alweer bezig met een nieuwe serie. Eind januari zullen de eerste werken in Eindhoven te zien zijn. Ik heb meteen de horoscoop in Happinez erop nagelezen: Veel sociaal gedoe maar heel creatief…