Dagboek

de hel van het noorden

homo-faber-front_100x0.jpg
Na het Louvre , vorig jaar, kwam nu de uitnodiging om ‘De orgie van de tolerantie’ van Jan Fabre te gaan bekijken. Ik was ziek. Aspirine geslikt, maar ik wilde deze voorstelling van Jan Fabre zo graag zien en nee, ik werd niet teleurgesteld.

Ik hoorde iemand zeggen bij het naar buiten lopen dat het enige wat jammer was, was dat de voorstelling in de Schouwburg, voor fans werd gehouden. Want buiten deze zaal zou ze schokkend, meer dan schokkend zijn geweest. Ik ga geen teksten herhalen die al geschreven zijn, maar in deze maanden was het veruit de meest prikkelende voorstelling die ik gezien heb, met plaatsvervangende schaamte, medelijden, humor en o, vreselijk, herkenning!

What about dope
What about religion
Sniff it through a cane
Going straight to your braincells
What about copying
Who’s the original?
Do I copy you? Do you copy me?
And if I can’t copy you
Am I a genuine original?
Damn!!! Right!