Dagboek

AAF en de Stille Zon

Woensdag opent weer de Affordable Art Fair. Vorig jaar een omstuimig succes en ik houd nu mijn hart vast: Zal het weer zo dynamisch zijn? Zo leuk? Ik heb inmiddels een erg goede band met de Westergasfabriek , want ook Cohen trad daar deze zomer op.

http://www.affordableartfair.nl/impression.html
stille-zon-klein-formaat.jpg

Stille Zon, mijn laatste werk zal daar ook hangen.  Mijn gesprekken met mensen  over een eventuele reis naar China volgend jaar hebben mijn antennes wijd open gezet voor aziatische invloeden. De dialezing van Nirdosh (Petra van Heesbeen) over keramische ontwikkelingen in China en haar porceleinen theepotten vonden een weg naar mijn werk.

Deze vrouw biedt aan en ontvangt in een groot geduldig gebaar.  Bij dit werk ben ik minstens vijf dagen, waarschijnlijk langer, met haar ogen bezig geweest. Alsof ik de uitdrukking zelf nog niet wist te benoemen. Ik merkte dat ik regelmatig met ingehouden adem en een te klein kwastje voor woorden weer aan het oog bezig was. -Ben er zelfs nog de stad voor in geweest om te zoeken naar foto’s van een van de speelsters in Grey’s Anatomy. Zelden zo’n leuk personage in een soap tegengekomen als Sandra Oh, met zulke veelzeggende ogen -.

Ik ga maar eerst eens grote opruiming houden in mijn atelier, het stoepje schrobben en kijken wat er nu gaat komen, deze koele herfst.